Meh dai

Meh dai (eller bei dai) er et kinesisk inspireret bæreredskab, med et firkantet panel der holder baby, og en strop i hvert hjørne der bindes om bæreren. Der findes mange vestlige variationer og glidende overgange mellem en meh dai med viklestropper, som har mange af de samme fordele som fastviklen, og bæreseler. “Half buckle” er for eksempel en betegnelse for et bæreredskab der har klikspænde i mavestropperne, men ellers er bygget meget lig en meh dai.

Hvis man vælger at bruge en meh dai, skal man være opmærksom på at størrelsen kan variere, og skal passe til bæreren og barnet. En meh dai kan for eksempel være for bred i forhold til bæreren, så det ikke er muligt at støtte barnet ordentligt, og hvis bunden af panelet ikke kan justeres, er det også vigtigt at størrelsen passer til barnet, så der er støtte fra knæhase til knæhase, uden det kan nå ud og gnave underbenet. Altså skal man være opmærksom ved køb, ligesom med bæreselerne. Der findes forskellige tricks, så man i en snæver vending godt kan bruge en meh dai der ikke helt passer til bærer/barn, men det er klart det er lettest hvis størrelsen matcher behovet.

Fordi meh dai’en bindes om bæreren hver gang, kan den let deles mellem flere børn og bærere, så længe man er opmærksom på ovenstående. En meh dai er lidt mere begrænset end en fastvikle, men den kan bruges på både front, hofte og ryg, og har flere muligheder end man skulle tro. Samtidig er det simpelt og intuitivt at lære at binde den. Det bløde materiale betyder at bæreren har fuld kontrol over at sikre ergonomi og komfort, og vælger du en meh dai med viklestropper, kan man opnå mange af de samme fordele som ved fastviklen.