Strækvikler og Bæretrøjer

Strækvikler og bæretrøjer egner sig primært til nyfødte og de første måneder af babys liv. Begge dækker stort set som en t-shirt, og er derfor rigtig gode til hud-mod-hud, uden at bæreren føler sig blottet eller afklædt. Det tynde materiale smyger sig skånsomt om den lille ny, og de tre lag giver sikker og tryg støtte.

Strækviklen kan som navnet antyder, strækkes. På plussiden betyder det, at den kan bindes helt færdig og afsluttes med en sikker knude, før man begynder at sætte babyen i. Så skal man ikke holde styr på flere ting på én gang, og mindsker frygten for at fumle eller tabe sin baby. Og så smyger den sig blødt og smidigt om det lille pus. På minussiden betyder strækket at det ikke er sikkert at bære babyer over en vis vægt i viklen (afhænger af type og producent), og at det hurtigt kan føles tungt og ukomfortabelt for bæreren, når baby vokser. Altså vil de fleste opleve at få brug for at skifte til et andet bæreredskab før barnet bliver et halvt år.

Strækviklen er “one size fits all”, og er derfor smart hvis flere bærere gerne vil kunne bære med samme redskab. Vær opmærksom på at der både findes 1 og 2-vejs strækvikler. 2-vejs strækvikler er de nemmeste at bruge, da de strækker både i længden og i bredden, og derfor nemt tilpasser sig, uanset om man har fået bundet helt præcist. Strækvikler der kun kan strækkes én vej (i bredden) kræver at man er lidt mere omhyggelig med at binde dem, men kan til gengæld genbruges flere gange på en dag (altså uden at binde op og binde på ny), uden at føles løs, og bruges behageligt til tungere børn. Man kan oftest skelne de to typer, ved at 1-vejs strækvikler er ren bomuld, og 2-vejs har et indhold af elastan.

Bæretrøjer findes i mange forskellige variationer og mærker. Fælles er at de er baseret på måden man bærer i en strækvikle, men er syet sammen så bæreren tager den på som en t-shirt, i stedet for at vikle et langt stykke stof rundt om sig. Det betyder at bæretrøjen er super let at gå til, og at få til at virke. Til gengæld mister man noget fleksibilitet, idet trøjen købes efter bærerens størrelse, og derfor ikke nødvendigvis kan bruges af flere bærere. Med bæretrøjen har du heller ikke mulighed for at variere bindingen eller bruge andre bindinger, hvis jeres behov er anderledes eller ændrer sig.